Makaron z Tapioką i Zieloną Herbatą z Warzywami wg 5 Przemian

UDOSTĘPNIJ NA:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn

Jest to szybki pomysł na obiad, bo zarówno makaron z tapioką i zieloną herbatą jak i makaron ryżowy – wystarczy zalać przegotowaną wodą i odstawić na 7-8min.

Kolejne składniki usmażysz na oleju kokosowym w kilka minut, a to wszystko zgodnie z kuchnią 5 Przemian – poniżej podaję szczegóły.

SKŁADNIKI:

  • 1 cukinia
  • 1 niewielka cebulka
  • 1 pomidor
  • 1 marchew starta na grubych oczkach (wcześniej obrana)
  • odrobina soli himalajskiej i pieprzu (na oko)
  • garść suszonego czosnku niedźwiedziego
  • ćwierć łyżeczki imbiru i curry
  • ćwierć łyżeczki kurkumy
  • nać pietruszki

WYKONANIE:

  • na patelni rozgrzej olej kokosowy
  • (Z) cukinię pokrojoną na ćwiartki „wrzuć” na patelnię (smaż przez ok 0,5 min.)
  • (Z) dodaj marchew wcześniej startą na dużych oczkach (smaż przez ok 0,5 min.)
  • (M) dodaj cebulkę drobną pokrojoną, pieprz,czosnek niedźwiedzi, imbir i curry (smaż przez ok 0,5 min.)
  • (W) dodaj sól (smaż przez ok 0,5 min.)
  • (D) dodaj drobno pokrojonego pomidora i nać pietruszki (smaż przez ok 0,5 min.)
  • (O) dodaj kurkumę (smaż przez ok 0,5 min.)
  • W między czasie odlej wodę od makaronu i przełóż go na talerz
  • Usmażone warzywa dołóż do makaronu
  • Całość popij sokiem świeżo wyciśniętym z pomarańczy
  • SMACZNEGO! 🙂

UDOSTĘPNIJ NA:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

ten + seventeen =